Tomaten chutney

Prep time: ~5 minutes

Cook time: ~ 20 minutes

Total Time:  25 minutes 

Ingrediënten

 

  • 5 middelgrote tomaten
  • 5-6 teentjes knoflook
  • 2-3 Surinaamse pepers (mix van geel en voornamelijk rood), naar smaak
  • 3-4 el zonnebloemolie
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl chutney masala
  • 1/2 tl gemalen jeera (komijn)

Instructies

  1. Was de tomaten en verwijder de zaadjes, snijd dit vervolgens in stukjes.
  2. Stamp of maal de knoflook en peper met een snufje zout fijn.
  3. Voeg olie toe aan de pan en laat dit heet worden.
  4. Bak de gemalen knoflook en peper op een mediumhoog vuur gedurende 1 minuut.
  5. Voeg de tomaten toe met 1/2 tl zout en laat dit afgedekt gedurende ongeveer 8 tot 10 minuten koken op een medium hoog vuur. De tomaten moeten helemaal zachtgekookt zijn, als dat niet het geval is kook je het wat langer.
  6. Voeg nu jeera en chutney masala toe met eventueel wat zout naar smaak.
  7. Kook de chutney tot al het vocht van de tomaten verdampt is. Dit duurt nog ongeveer 5 minuten op een mediumhoog vuur.
  8. Bewaar de chutney luchtdicht in de koelkast. Het is houdbaar voor ongeveer 1 week in de koelkast. Eet smakelijk!♡

Notes

  • Je kunt er zelf voor kiezen om meer of minder pepers te gebruiken.
  • De chutney masala kun je bij de Surinaamse Hindoestaanse toko's halen.
  • Gebruik hele komijn en haal deze ook bij de Surinaamse Hindoestaanse toko's. Bak de komijn tot deze lichtbruin is en maal deze fijn voor het beste resultaat.
  • Het is belangrijk dat je de chutney kookt tot al het vocht van de tomaten is verdampt, anders is de chutney minder lang houdbaar.

Beoordeel dit recept

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.