
Prep time: ~5 minutes
Cook time: ~ 20 minutes
Total Time: 25 minutes
Ingrediënten
- 5 middelgrote tomaten
- 5-6 teentjes knoflook
- 2-3 Surinaamse pepers (mix van geel en voornamelijk rood), naar smaak
- 3-4 el zonnebloemolie
- 1/2 tl zout
- 1 tl chutney masala
- 1/2 tl gemalen jeera (komijn)
Instructies
- Was de tomaten en verwijder de zaadjes, snijd dit vervolgens in stukjes.
- Stamp of maal de knoflook en peper met een snufje zout fijn.
- Voeg olie toe aan de pan en laat dit heet worden.
- Bak de gemalen knoflook en peper op een mediumhoog vuur gedurende 1 minuut.
- Voeg de tomaten toe met 1/2 tl zout en laat dit afgedekt gedurende ongeveer 8 tot 10 minuten koken op een medium hoog vuur. De tomaten moeten helemaal zachtgekookt zijn, als dat niet het geval is kook je het wat langer.
- Voeg nu jeera en chutney masala toe met eventueel wat zout naar smaak.
- Kook de chutney tot al het vocht van de tomaten verdampt is. Dit duurt nog ongeveer 5 minuten op een mediumhoog vuur.
- Bewaar de chutney luchtdicht in de koelkast. Het is houdbaar voor ongeveer 1 week in de koelkast. Eet smakelijk!♡
Notes
- Je kunt er zelf voor kiezen om meer of minder pepers te gebruiken.
- De chutney masala kun je bij de Surinaamse Hindoestaanse toko's halen.
- Gebruik hele komijn en haal deze ook bij de Surinaamse Hindoestaanse toko's. Bak de komijn tot deze lichtbruin is en maal deze fijn voor het beste resultaat.
- Het is belangrijk dat je de chutney kookt tot al het vocht van de tomaten is verdampt, anders is de chutney minder lang houdbaar.
Reactie plaatsen
Reacties