Gulab jamun cheesecake

Prep time:  15minutes

Cook time: 50

Total Time: 65 minutes

Servings: 8

Ingrediënten

Voor de koekbodem

  • 350 digestives biscuits (elke andere is ook prima)
  • 100 gr ongezouten roomboter

Voor de cheesecake

  • 180 gr suiker
  • 60 gr maizena
  • 800 gr cream cheese
  • 1 tl vanille extract
  • 300 ml warme slagroom
  • 200 gr witte chocolade
  • 10 gulab jamun (+ 5 extra voor decoratie)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Maal de digestive biscuits fijn en voeg de boter toe. Druk dit mengsel in een 24 cm ronde taartvorm tot een egale koekjesbodem.
  3. Mix in een kom suiker, maïzena, roomkaas en vanille-extract.
  4. Voeg de witte chocolade toe aan de warme slagroom en roer tot het is opgelost. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan je cheesecake-mix en mix tot een glad beslag.
  5. Giet de helft van dit beslag in de taartvorm. Plaats 10 hele gulab jamun in het beslag en voeg daarna de rest van je cheesecake-mix toe.
  6. Zorg ervoor dat alles gelijkmatig verdeeld is en er geen luchtbellen zijn.
  7. Bak dit gedurende 50 minuten. De cheesecake is klaar wanneer de randen lichtbruin zijn en het midden nog een beetje wiebelig is.
  8. Zodra de cheesecake klaar is, zet je de oven uit en laat je de ovendeur op een kier staan. Laat de cheesecake 1 uur in de oven staan.
  9. Haal de cheesecake na dit uur uit de oven, dek af en laat een nacht in de koelkast staan.
  10. Decoreer je cheesecake met wat stukjes gulab jamun en eventueel wat rozenblaadjes en slagroom. Geniet ervan! 🍰🌹
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.