
Prep time: 5 minutes
Cook time: 50 minutes
Total Time: 55 minutes
Servings: 4
Ingrediënten
- 500 gr geraspte wortel
- 2 el ghee
- 2 cups melk
- 1/2 cup suiker
- 4 stuks cardamom of 1/2 tl cardamom poeder
- 3 el gecondenseerde melk
Optioneel
- Optioneel kun je wat pistachenoten en amandel schaafsel toevoegen
Instructies
- Verhit ghee in een pan. Zorg ervoor dat de ghee goed heet is voordat je de volgende stap uitvoert.
- Voeg de geraspte wortel toe aan de pan. Bak de wortel tot deze lichtbruin begint te worden. Dit geeft een heerlijke smaak aan het halwa.
- Voeg suiker, melk en gemalen kardemom toe aan de wortel. Roer goed door en laat het op een zacht vuur sudderen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. De wortel moet zacht worden en de smaken moeten zich vermengen.
- Voeg na 20 minuten gecondenseerde melk toe aan het mengsel. Dit geeft een rijke en romige textuur aan het halwa.
- Laat het geheel nog eens 30 minuten sudderen op een laag vuur. Blijf af en toe roeren om aanbranden te voorkomen. Het halwa moet dikker worden en de smaken moeten zich verder ontwikkelen.
- Voeg tot slot wat gehakte nootjes toe. Amandelen, cashewnoten of pistachenoten zijn geweldige keuzes. Roer goed door.
- Voeg daarna wat nootjes toe en je halwa is klaar ♡
Reactie plaatsen
Reacties
Hier had ik al zoooo lang trek in!! Thanks meid