
Prep time: 15minutes
Cook time: 50
Total Time: 65 minutes
Servings: 8
Ingrediënten
Voor de koekbodem
- 350 digestives biscuits (elke andere is ook prima)
- 100 gr ongezouten roomboter
Voor de cheesecake
- 180 gr suiker
- 60 gr maizena
- 800 gr cream cheese
- 1 tl vanille extract
- 300 ml warme slagroom
- 200 gr witte chocolade
- 10 gulab jamun (+ 5 extra voor decoratie)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Maal de digestive biscuits fijn en voeg de boter toe. Druk dit mengsel in een 24 cm ronde taartvorm tot een egale koekjesbodem.
- Mix in een kom suiker, maïzena, roomkaas en vanille-extract.
- Voeg de witte chocolade toe aan de warme slagroom en roer tot het is opgelost. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan je cheesecake-mix en mix tot een glad beslag.
- Giet de helft van dit beslag in de taartvorm. Plaats 10 hele gulab jamun in het beslag en voeg daarna de rest van je cheesecake-mix toe.
- Zorg ervoor dat alles gelijkmatig verdeeld is en er geen luchtbellen zijn.
- Bak dit gedurende 50 minuten. De cheesecake is klaar wanneer de randen lichtbruin zijn en het midden nog een beetje wiebelig is.
- Zodra de cheesecake klaar is, zet je de oven uit en laat je de ovendeur op een kier staan. Laat de cheesecake 1 uur in de oven staan.
- Haal de cheesecake na dit uur uit de oven, dek af en laat een nacht in de koelkast staan.
- Decoreer je cheesecake met wat stukjes gulab jamun en eventueel wat rozenblaadjes en slagroom. Geniet ervan! 🍰🌹
Reactie plaatsen
Reacties