Krokante oven aardappelen

Prep time: 5 minutes

Cook time: 50 minutes

Total Time: 55 minutes

Servings: 4

Ingrediënten

  • 1 Kilo aardappelen in grote stukken gesneden
  • 1 el roomboter 
  • 1/2 el olijfolie
  • 2-3 takjes verse roosmarijn
  • 2 tl fijn gesneden knoflook
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl sazon complete seasoning (optioneel)
  • 1 tl chillivlokken
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl gedroogde thijm
  • zout naar smaak

Instructies

  1. Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn, maar niet te lang zodat ze nog heel blijven.
  2. Verwarm de ovenschaal: Doe boter en olijfolie in een ovenschaal en verwarm deze in de oven op 250 graden Celsius gedurende 10 minuten.
  3. Kruiden toevoegen: Voeg knoflook, uipoeder, rozemarijn, tijm, sazon complete, zwarte peper en chilivlokken toe aan de verwarmde ovenschaal.
  4. Voeg de uitgelekte aardappelen toe en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak nog wat zout toe.
  5. Bak de aardappelen in de oven gedurende 25 minuten op 250 graden Celsius.
  6. Na 25 minuten draai je de aardappelen om en bak je ze nog eens 20 tot 30 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  7. De video staat ook op mijn tiktok voor instructies. Eet smakelijk 
Rating: 5 sterren
1 stem