
Prep time: 5 minutes
Cook time: 50 minutes
Total Time: 55 minutes
Servings: 4
Ingrediënten
- 1 Kilo aardappelen in grote stukken gesneden
- 1 el roomboter
- 1/2 el olijfolie
- 2-3 takjes verse roosmarijn
- 2 tl fijn gesneden knoflook
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl sazon complete seasoning (optioneel)
- 1 tl chillivlokken
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl gedroogde thijm
- zout naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn, maar niet te lang zodat ze nog heel blijven.
- Verwarm de ovenschaal: Doe boter en olijfolie in een ovenschaal en verwarm deze in de oven op 250 graden Celsius gedurende 10 minuten.
- Kruiden toevoegen: Voeg knoflook, uipoeder, rozemarijn, tijm, sazon complete, zwarte peper en chilivlokken toe aan de verwarmde ovenschaal.
- Voeg de uitgelekte aardappelen toe en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak nog wat zout toe.
- Bak de aardappelen in de oven gedurende 25 minuten op 250 graden Celsius.
- Na 25 minuten draai je de aardappelen om en bak je ze nog eens 20 tot 30 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
- De video staat ook op mijn tiktok voor instructies. Eet smakelijk ♡