
Prep time: ~ 30 minutes
Cook time: ~20
Total Time: ~50 minutes
Servings: ~ 5
Ingrediënten
- 600 gram bakkeljauw
- 1 grote ui
- 1 medium klein tomaat
- 1/2 theelepel tomatenpuree
- 1 kleine madam jeanette
- 1 tl ajinomoto (optioneel)
- zout naar smaak
Instructies
- Maak de bakkeljauw schoon, verwijder het vel en breek het in stukken.
- Doe de bakkeljauw in een pan met voldoende water en breng het aan de kook gedurende 20 tot 30 minuten.
- Snijd intussen de ui fijn en verwijder de zaadjes uit de peper. Snijd de peper in kleine stukjes.
- Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd deze in kleine blokjes.
- Spoel de gekookte bakkeljauw 2 keer met water en laat het goed uitlekken.
- Je kunt ervoor kiezen om de bakkeljauw nu fijn te pluizen of het in stukjes te laten (hele stukken Vindt ik persoonlijk lekkerder).
- Verhit 2 1/2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en bak de bakkeljauw op medium vuur gedurende 8 tot 10 minuten tot het een bruin kleurtje krijgt.
- Zet de gebakken bakkeljauw apart in een schaal.
- Voeg ongeveer 1 eetlepel olie toe aan dezelfde pan en bak de ui en peper goudbruin.
- Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en bak dit 2 tot 3 minuten op een medium zacht vuurtje.
- Voeg nu de gebakken bakkeljauw toe en adjinomot of zout naar smaak.
- Bak de bakkeljauw op medium vuur gedurende 8 tot 10 minuten.
- Voor instructies kun je mijn TikTok video bekijken. Eet smakelijk ♡