Surinaamse bakkeljauw

Prep time: ~ 30 minutes

Cook time: ~20

Total Time: ~50 minutes

Servings: ~ 5

Ingrediënten

  • 600 gram bakkeljauw
  • 1 grote ui 
  • 1 medium klein tomaat 
  • 1/2 theelepel tomatenpuree
  • 1 kleine madam jeanette
  • 1 tl ajinomoto (optioneel)
  • zout naar smaak

Instructies

 

  1. Maak de bakkeljauw schoon, verwijder het vel en breek het in stukken.
  2. Doe de bakkeljauw in een pan met voldoende water en breng het aan de kook gedurende 20 tot 30 minuten.
  3. Snijd intussen de ui fijn en verwijder de zaadjes uit de peper. Snijd de peper in kleine stukjes.
  4. Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd deze in kleine blokjes.
  5. Spoel de gekookte bakkeljauw 2 keer met water en laat het goed uitlekken.
  6. Je kunt ervoor kiezen om de bakkeljauw nu fijn te pluizen of het in stukjes te laten (hele stukken Vindt ik persoonlijk lekkerder).
  7. Verhit 2 1/2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en bak de bakkeljauw op medium vuur gedurende 8 tot 10 minuten tot het een bruin kleurtje krijgt.
  8. Zet de gebakken bakkeljauw apart in een schaal.
  9. Voeg ongeveer 1 eetlepel olie toe aan dezelfde pan en bak de ui en peper goudbruin.
  10. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en bak dit 2 tot 3 minuten op een medium zacht vuurtje.
  11. Voeg nu de gebakken bakkeljauw toe en adjinomot of zout naar smaak.
  12. Bak de bakkeljauw op medium vuur gedurende 8 tot 10 minuten.
  13. Voor instructies kun je mijn TikTok video bekijken. Eet smakelijk
Rating: 0 sterren
0 stemmen