Sauto soep

Prep time: 10 minutes

Cook time: ~ 1u en 30 mintues

Total Time: ~ 1u en 40 minutes

Servings: ~ 8-10

Ingrediënten

  • Een kleine bosje selderij of 3 tot 4 grote stengels
  • 2 grote ui fijn gesneden 
  • 1 hele bol knoflook
  • 1 hele grote stuk laos
  • 3 tot 4 salam blad
  • 2 stengels sereh
  • 5 tot 8 piment korrels
  • 7 tot 8 kippen boullionblokjes 
  • 1 kippenbout en 1 kleine kipfilet
  • 3 liter kokend water

 

Voor het samenstellen van de Sauto soep

  • Verse tauge 
  • Sauto soep aardappel vermecelli mix
  • geplozen kip
  • gesneden selderij
  • Sauto sambal

Instructies

 

  1. Begin met het wassen van de kip met zout en citroen. Zorg ervoor dat alle viezigheid eruit is, omdat je dit in de soep gaat koken.
  2. Snijd 1 grote ui grof (deze gaat in de soep). De andere grote ui snijd je fijn en zet je apart voor straks.
  3. Maal de knoflook fijn.
  4. Kruid de kip met wat zout en peper.
  5. Doe in een soeppot 1/2 eetlepel olie en bak de kip aan beide kanten goudbruin (het hoeft niet gaar te zijn; de kip moet alleen een mooi kleurtje aan de buitenkant krijgen).
  6. Voeg nu alle soepingrediënten toe aan de pot, samen met 2 theelepels van de gemalen knoflook. Bak dit een paar seconden (ongeveer 10 seconden).
  7. Voeg 3 liter water toe en kook op een zacht vuurtje afgedekt.
  8. Na 30 minuten verwijder je de kipstukken, laat je ze afkoelen en kun je ze fijn pluizen.
  9. Kook de soep op de laagste stand afgedekt ongeveer 1 uur.
  10. Voeg zout naar smaak toe.
  11. Doe nu in een pan olie en bak de knoflook en ui bruin.
  12. Voeg de gebakken knoflook en ui toe aan de soep. Laat de soep nog ongeveer 5 minuten koken en dan is het klaar.
  13. Schep nu je heerlijke soep in een kom en voeg gepluisde kip, sauto mix, taugé, selderij en sambal toe.
  14. Je kunt er ook voor kiezen om een gekookt eitje toe te voegen of wat rijst.
  15. Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk 

Notes:

  • Zorg ervoor dat de kip goed schoon is en er geen viezigheid aan zit.
  • Voeg niet te veel olie toe aan de soeppot bij het bakken van de kip, anders wordt de soep te vet.
  • Maak de taugé schoon voordat je het aan de soep toevoegt.
  • Koop een paar eieren om bij de soep te serveren.
  • Je kunt de saoto soep ook met wat rijst eten.
Rating: 0 sterren
0 stemmen