Pittige zoetzure tilapiafilets

Prep time: 5 minutes

Cook time: ~15

Total Time: ~ 20 minutes

Servings: ~4

Ingrediënten

  • 540 gram tilapiafilet
  • 1/2 medium paprika
  • 1 kleine tomaat
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 stuk peper (optioneel)
  • Ajinomoto (naar smaak)
  • Zwarte peper (naar smaak)
  • Gula Jawa suiker (naar smaak)
  • 1 bouillonblokje
  • Tomatenpuree
  • 2 eetlepels zoetzure chilisaus
  • 1 stengel bosui
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout (naar smaak)

Instructies

  1. Snijd de tilapiafilet in schuine stukken en spoel het goed af met citroen. Zorg ervoor dat al het water daarna afdrupt en de tilapiafilet goed droog is.
  2. Snijd de paprika in julienne (langwerpige stukjes).
  3. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd deze in kleine blokjes.
  4. Maal in een hakmolen de ui, knoflook en een stukje peper grof fijn.
  5. Doe 2 eetlepels bloem in een broodzak samen met de tilapiafilet. Draai de zak dicht en schud goed totdat de tilapiafilet goed gepaneerd is met de bloem.
  6. Verhit voldoende olie in een pan om de tilapiafilet te bakken. Bak de tilapiafilet aan beide kanten goudbruin.
  7. Voeg vervolgens ongeveer 3 eetlepels olie toe aan een pan of wokpan en bak de gemalen knoflook, ui en peper goudbruin.
  8. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit gedurende een minuut op een medium laag vuur.
  9. Voeg nu de tomaten toe en bak dit ongeveer 2 minuten. Voeg daarna zwarte peper, ajinomoto, gula jawa suiker, 1 theelepel zout en 2 eetlepels zoetzure chilisaus toe.
  10. Bak dit nog eens 2 tot 3 minuten op een zacht vuurtje. Voeg daarna de gebakken tilapiafilet en paprika toe.
  11. Bak dit nog eens 5 tot 8 minuten.
  12. Garneer met wat gesneden bosui en eet smakelijk.
  13. Bekijk mijn TikTok video voor instructies mocht je ergens tegenaan lopen 
Rating: 0 sterren
0 stemmen