
Prep time: 5 minutes
Cook time: ~15
Total Time: ~ 20 minutes
Servings: ~4
Ingrediënten
- 540 gram tilapiafilet
- 1/2 medium paprika
- 1 kleine tomaat
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 stuk peper (optioneel)
- Ajinomoto (naar smaak)
- Zwarte peper (naar smaak)
- Gula Jawa suiker (naar smaak)
- 1 bouillonblokje
- Tomatenpuree
- 2 eetlepels zoetzure chilisaus
- 1 stengel bosui
- 2 eetlepels bloem
- Zout (naar smaak)
Instructies
- Snijd de tilapiafilet in schuine stukken en spoel het goed af met citroen. Zorg ervoor dat al het water daarna afdrupt en de tilapiafilet goed droog is.
- Snijd de paprika in julienne (langwerpige stukjes).
- Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd deze in kleine blokjes.
- Maal in een hakmolen de ui, knoflook en een stukje peper grof fijn.
- Doe 2 eetlepels bloem in een broodzak samen met de tilapiafilet. Draai de zak dicht en schud goed totdat de tilapiafilet goed gepaneerd is met de bloem.
- Verhit voldoende olie in een pan om de tilapiafilet te bakken. Bak de tilapiafilet aan beide kanten goudbruin.
- Voeg vervolgens ongeveer 3 eetlepels olie toe aan een pan of wokpan en bak de gemalen knoflook, ui en peper goudbruin.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit gedurende een minuut op een medium laag vuur.
- Voeg nu de tomaten toe en bak dit ongeveer 2 minuten. Voeg daarna zwarte peper, ajinomoto, gula jawa suiker, 1 theelepel zout en 2 eetlepels zoetzure chilisaus toe.
- Bak dit nog eens 2 tot 3 minuten op een zacht vuurtje. Voeg daarna de gebakken tilapiafilet en paprika toe.
- Bak dit nog eens 5 tot 8 minuten.
- Garneer met wat gesneden bosui en eet smakelijk.
- Bekijk mijn TikTok video voor instructies mocht je ergens tegenaan lopen ♡