Katahar (Jackfruit)

Prep time: 5 minutes

Cook time: ~25

Total Time: ~30 minutes

Servings: ~10

Ingrediënten

  • 1 kilo Katahar (young unripe jackfruit)
  • 11 teentjes knoflook en een stukje peper fijn gemalen
  • 1 1/2 medium ui fijn gesneden
  • 165 ml kokos melk
  • 2 el masala
  • 1/2 el gemalen komijn
  • 1 el zwarte peper 
  • 1 vegetarische bouillonblokje
  • 700 ml water 
  • zout naar smaak 

Instructies

  1. doe 3 el olie in een pan
  2. bak de ui voor 1 minuut en voeg daarna gemalen knoflook en peper. Bak alles bruin
  3. voeg masala en jeera toe en bak voor ongeveer 1 minuut
  4. voeg een stukje peper naar smaak toe (optioneel)
  5. Voeg de katahar en een bouillonblokje toe, kook voor 5 minuten afgedekt op een medium laag vuur
  6. voeg zwarte peper en water toe, kook voor 10 minuten op een zacht vuur
  7. voeg nu de kokosmelk en kook voor nog 10 minuten afgedekt tot de katahar gaar is en de zaadjes zacht zijn
  8. daarna kook je dit onafgedekt verder tot het water verdampt is
  9. voeg nog wat zout naar smaak toe
  10. Bekijk mijn TikTok video voor instructies mocht het ergens tegenaan lopen 
Rating: 0 sterren
0 stemmen