
Prep time: 5 minutes
Cook time: ~25
Total Time: ~30 minutes
Servings: ~10
Ingrediënten
- 1 kilo Katahar (young unripe jackfruit)
- 11 teentjes knoflook en een stukje peper fijn gemalen
- 1 1/2 medium ui fijn gesneden
- 165 ml kokos melk
- 2 el masala
- 1/2 el gemalen komijn
- 1 el zwarte peper
- 1 vegetarische bouillonblokje
- 700 ml water
- zout naar smaak
Instructies
- doe 3 el olie in een pan
- bak de ui voor 1 minuut en voeg daarna gemalen knoflook en peper. Bak alles bruin
- voeg masala en jeera toe en bak voor ongeveer 1 minuut
- voeg een stukje peper naar smaak toe (optioneel)
- Voeg de katahar en een bouillonblokje toe, kook voor 5 minuten afgedekt op een medium laag vuur
- voeg zwarte peper en water toe, kook voor 10 minuten op een zacht vuur
- voeg nu de kokosmelk en kook voor nog 10 minuten afgedekt tot de katahar gaar is en de zaadjes zacht zijn
- daarna kook je dit onafgedekt verder tot het water verdampt is
- voeg nog wat zout naar smaak toe
- Bekijk mijn TikTok video voor instructies mocht het ergens tegenaan lopen ♡