Mashed potatoes met ketjap kip

Prep time: 5 minutes

Cook time: ~ 40 minutes 

Total Time:  ~45 minutes

Servings: ~5

Ingrediënten

  • 1 kg kip drumsticks
  • 500 gr haricots verts bonen
  • 10 teentjes knoflook
  • 1 medium ui
  • 1 kleine Surinaamse peper
  • chili vlokken
  • 2 el zoete ketjap
  • 1  el shishado pikante marinade
  • 1 el black Soy
  • 1 volle tl tomaten puree
  • 2 laurier blaadjes
  • 4 piment korrels
  • stukje laos ongeveer 1 cm
  • 800 ml water
  • 1 el zwarte peper
  • zout
  • gesneden selderij

 

Voor de aardappel puree

  • 1 kg kruimige aardappelen 
  • 1 el roomboter
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl ui poeder
  • 1/2 tl droge Thijm
  • 1/2 cup Alpro kookroom
  • 1/2 tl zwarte peper
  • zout

 

Instructies

  1. Verhit 3 eetlepels olie in een ruime pan.
  2. Voeg de grof gehakte ui en peper toe en bak dit ongeveer 1 minuut.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook, laurierblad, pimentkorrels en laos toe en bak alles lichtbruin.
  4. Voeg de gewassen kip toe en bak dit enkele minuten tot de kip bruin begint te worden.
  5. Voeg zwarte peper, bouillonblokje, sojasaus, ketjap en pikante marinade toe. Bak dit nog 1-2 minuten door.
  6. Voeg nu 800 ml water toe en kook afgedekt op een zacht vuur gedurende ongeveer 30 minuten. Draai de kip tussendoor om.
  7. Maak intussen de haricots verts. Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Voeg 1 theelepel gemalen knoflook en 1 theelepel chilivlokken toe. Bak de haricots verts op medium vuur ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn.
  8. Na 30 minuten is de kip bijna klaar. Voeg nog zout naar smaak toe en laat op een medium vuur zonder deksel koken tot de saus wat dikker wordt. Voeg als laatste de fijngehakte selderij toe.

 

Mashed Potatoes

  1. Giet het water van de gekookte aardappelen af en stamp ze met een aardappelstamper.
  2. Voeg boter, melk, zout en peper toe volgens de ingrediëntenlijst. Stamp en mix tot een zachte puree. Voeg meer melk toe als je het romiger wilt hebben.
  3. Bekijk mijn TikTok-video voor kookinstructies als er nog onduidelijkheden zijn.
  4. Serveer de aardappel puree met ketjap, kip, haricots verts en eet smakelijk

Notes

  • Je kunt in plaats van de haricots verts ook hele snijbonen gebruiken
  • Broccoli of kool is hierbij ook lekker
Rating: 0 sterren
0 stemmen