Karhi

Prep time: 20 minutes

Cook time: ~45

Total Time: ~65 minutes

Servings: 10

Ingrediënten

  • 1 cup gele spliterwten besan (kun je bij de Surinaamse toko halen)
  • 13 teentjes knoflook 
  • 1 hele peper (optioneel)
  • 2 kleine uien
  • 2 liter water
  • 1 1/2 el masala
  • 1 tl haldi
  • 1 tl gemalen komijn
  • kleine groene mango in stukken gesneden (optioneel)
  • zout naar smaak

Voor de Tardka

  • 1 tl Hele komijn
  • halve ui fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden

Voor de Phulawrie

  • 1 cup gele spliterwten besan 
  • Ongeveer 50 ml water
  • 1 el fijngemalen knoflook en peper
  • 1 tl masala
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout en meer naar smaak

Instructies

 

Phulawri maken:

  1. Meng besan met ongeveer 1/2 kop water om te weken.
  2. Voeg knoflook, peper en uien toe aan het besanmengsel.
  3. Maak een dik en stevig beslag. Voeg langzaam water toe tot de gewenste consistentie is bereikt.
  4. Bak kleine balletjes (phulawri) van het beslag het is belangrijk dat je deze zo klein mogelijk bakt, net als popcorn ongeveer. Deze worden later aan de karhi toegevoegd en dan worden de phulawri balletjes groter

 

Karhi bereiden:

  1. Verhit olie in een diepe pan.
  2. Bak uien, knoflook en peper goudbruin.
  3. Voeg komijn, masala en haldi toe en bak dit 30 seconden.
  4. Voeg besan toe en bak ongeveer 3 minuten.
  5. Voeg water toe en meng goed om klonten te voorkomen. Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
  6. Voeg de phulawri toe aan de karhi. Ongeveer de helft van alle phulawri is voldoende.
  7. Voeg mango toe (optioneel) en laat verder koken.
  8. Bak intussen de tardka: verhit olie in een pan, voeg hele komijn toe en bak 1 minuut. Voeg ui en knoflook toe en bak goudbruin.
  9. Voeg de tardka toe aan de karhi en laat nog eens 10 minuten sudderen op een medium zacht vuur.
  10. Voeg de resterende phulawri toe en kook nog eens 5 minuten.
  11. Voor instructies kun je mijn TikTok video bekijken. Eet smakelijk
Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

patricia doekhie
10 maanden geleden

Heerlijk ben dol karhie dank je wel voor de recept