kitchari

Prep time: 10 minutes

Cook time: ~50

Total Time: ~60 minutes

Servings: 8

Ingrediënten

  • 1 kop rijst
  • 120 gram rode splitlinzen
  • 70 gram gele splitlinzen
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 1 eetlepel gemalen knoflook en gember
  • 2 eetlepels olie of ghee
  • 1 theelepel hele komijnzaadjes
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 2 stukjes gedroogde chili (optioneel)
  • 1 theelepel kurkuma (haldi)
  • 1 eetlepel masala
  • 2 kleine tomaten, in stukjes gesneden
  • 5 takjes selderij (de blaadjes en takjes apart gesneden)
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 2 the theelepels limoensap
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1,5 liter kokend water

Instructies

 

  1. Verhit olie of ghee in een pan.
  2. Voeg hele komijnzaadjes, mosterdzaadjes en ui toe. Bak dit lichtbruin op een medium laag vuur.
  3. Voeg gemalen knoflook en gember toe en bak tot alles goudbruin is.
  4. Voeg kurkuma, masala, gesneden tomaten en selderijtakken toe. Bak dit ongeveer 2 minuten.
  5. Voeg de gewassen en geweekte linzen toe en wat zwarte peper. Bak dit ongeveer 3 minuten.
  6. Voeg het vegetarische bouillonblokje en 1,5 liter kokend water toe.
  7. Kook afgedekt op een laag vuur gedurende ongeveer 30 minuten tot de linzen zacht zijn.
  8. Voeg zout naar smaak toe.
  9. Voeg de gewassen en geweekte rijst toe en kook nog eens 20 minuten op een laag vuur. Roer af en toe om plakken te voorkomen. Voeg indien nodig wat water toe.
  10. Voeg 2 eetlepels limoensap en gesneden selderijblaadjes toe.
  11. Voor instructies kun je mijn TikTok video bekijken. Eet smakelijk
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.