
Prep time: ~ 8 minutes
Cook time: ~50
Total Time: ~58 minutes
Servings: ~ 8
Ingrediënten
- 2 kopjes gele daal (gele spliterwten)
- 1 grote en een halve ui
- 5 teentjes knoflook
- stukje madame jeanette peper
- stukje rode Surinaamse peper
- 1 tl haldi
- halve tl masala
- 2 tl hele komijn
- 1 tl zout
- gesneden selderij
Instructies
- Begin met het wassen van de daal.
- Snijd de knoflook en ui fijn, samen met een stukje madame Jeanette peper.
- Zet ongeveer 1 volle eetlepel gesneden ui, 2 tl gesneden knoflook en een stukje gesneden rode peper opzij voor de tadka.
- Zet de daal in een ruime pot met ongeveer 1800 ml water.
- Voeg de gesneden ui, knoflook, peper en haldi toe. Breng de daal aan de kook.
- Zodra de daal begint te koken, voeg je masala en zout toe.
- Kook de daal voor ongeveer 50 minuten tot alles zacht en wat dikker is. Als je vindt dat de daal te dik is, kun je wat meer water toevoegen.
- Verwarm in een kleine pan 2 1/2 el olie voor de tadka.
- Voeg de hele komijn toe en bak dit eerst bruin.
- Voeg nu de ui, knoflook en rode peper toe. Bak alles goudbruin.
- Voeg de tadka toe aan je daal en kook dit voor ongeveer 3 tot 5 minuten.
- Voeg wat gesneden selderij toe en zout naar smaak.
- Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk! ♡
Notes:
- Nadat de daal klaar is, kun je in plaats van selderij ook wat gesneden spinazie toevoegen.
- Serveer met warme rijst of roti.
- De daal kun je ook prima als een soepje eten met wat gemalen peper en citroensap.