Gele daal

Prep time: ~ 8 minutes

Cook time: ~50

Total Time: ~58 minutes

Servings: ~ 8

Ingrediënten

  • 2 kopjes gele daal (gele spliterwten)
  • 1 grote en een halve ui
  • 5 teentjes knoflook
  • stukje madame jeanette peper
  • stukje rode Surinaamse peper
  • 1 tl haldi
  • halve tl masala
  • 2 tl hele komijn
  • 1 tl zout
  • gesneden selderij

Instructies

  1. Begin met het wassen van de daal.
  2. Snijd de knoflook en ui fijn, samen met een stukje madame Jeanette peper.
  3. Zet ongeveer 1 volle eetlepel gesneden ui, 2 tl gesneden knoflook en een stukje gesneden rode peper opzij voor de tadka.
  4. Zet de daal in een ruime pot met ongeveer 1800 ml water.
  5. Voeg de gesneden ui, knoflook, peper en haldi toe. Breng de daal aan de kook.
  6. Zodra de daal begint te koken, voeg je masala en zout toe.
  7. Kook de daal voor ongeveer 50 minuten tot alles zacht en wat dikker is. Als je vindt dat de daal te dik is, kun je wat meer water toevoegen.
  8. Verwarm in een kleine pan 2 1/2 el olie voor de tadka.
  9. Voeg de hele komijn toe en bak dit eerst bruin.
  10. Voeg nu de ui, knoflook en rode peper toe. Bak alles goudbruin.
  11. Voeg de tadka toe aan je daal en kook dit voor ongeveer 3 tot 5 minuten.
  12. Voeg wat gesneden selderij toe en zout naar smaak.
  13. Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk! ♡

Notes:

  1. Nadat de daal klaar is, kun je in plaats van selderij ook wat gesneden spinazie toevoegen.
  2. Serveer met warme rijst of roti.
  3. De daal kun je ook prima als een soepje eten met wat gemalen peper en citroensap.
Rating: 0 sterren
0 stemmen