Loaded cheesy fries

Prep time: 10 minutes

Cook time: ~ 40 mintues

Total Time: ~ 50 minutes

Servings: ~ 4

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilet
  • 1 kleine ui
  • 5 teentjes knoflook
  • Stukje Madame Jeanette peper
  • 4 pimentkorrels
  • 1 Maggi blokje
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Shishado BBQ marinade
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel kentjoerpoeder
  • 1/2 theelepel laospoeder
  • Zout naar smaak
  • Wat gesneden ijsbergsla en rode ui voor bij de friet
  • Pakje geraspte mozzarella, cheddar of Parano kaas

Instructies

 

  1. Snijd de kippendijfilet in kleine stukjes en was deze goed met zout en limoen.
  2. Maal de ui, peper en knoflook fijn tot een pasta.
  3. Voeg de gemalen knoflook, ui en peper toe aan de kip.
  4. Voeg pimentkorrels, maggi blokje, sojasaus, shishado bbq marinade, zwarte peper, kentjoer poeder, laos poeder en zout naar smaak toe.
  5. Meng alles goed door en laat dit marineren voor een uur of een hele avond in de koelkast.
  6. Doe de kip in een ovenschaal en zet deze in de oven op 250 graden voor 20 minuten.
  7. Na 20 minuten meng je de kip en zet je deze voor ongeveer nog 20 minuten in de oven tot alles bruin en krokant is.
  8. Doe wat friet in de airfryer en bak deze goudbruin.
  9. Doe in een bord wat friet en een handjevol geraspte kaas.
  10. Voeg de stukjes kip toe en doe wat mayonaise en samurai saus eroverheen.
  11. Voeg er nog wat ijsbergsla en gesneden ui bij als salade.
  12. Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk 
Rating: 0 sterren
0 stemmen