
Prep time: 10 minutes
Cook time: ~ 40 mintues
Total Time: ~ 50 minutes
Servings: ~ 4
Ingrediënten
- 500 gram kippendijfilet
- 1 kleine ui
- 5 teentjes knoflook
- Stukje Madame Jeanette peper
- 4 pimentkorrels
- 1 Maggi blokje
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels Shishado BBQ marinade
- 1 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel kentjoerpoeder
- 1/2 theelepel laospoeder
- Zout naar smaak
- Wat gesneden ijsbergsla en rode ui voor bij de friet
- Pakje geraspte mozzarella, cheddar of Parano kaas
Instructies
- Snijd de kippendijfilet in kleine stukjes en was deze goed met zout en limoen.
- Maal de ui, peper en knoflook fijn tot een pasta.
- Voeg de gemalen knoflook, ui en peper toe aan de kip.
- Voeg pimentkorrels, maggi blokje, sojasaus, shishado bbq marinade, zwarte peper, kentjoer poeder, laos poeder en zout naar smaak toe.
- Meng alles goed door en laat dit marineren voor een uur of een hele avond in de koelkast.
- Doe de kip in een ovenschaal en zet deze in de oven op 250 graden voor 20 minuten.
- Na 20 minuten meng je de kip en zet je deze voor ongeveer nog 20 minuten in de oven tot alles bruin en krokant is.
- Doe wat friet in de airfryer en bak deze goudbruin.
- Doe in een bord wat friet en een handjevol geraspte kaas.
- Voeg de stukjes kip toe en doe wat mayonaise en samurai saus eroverheen.
- Voeg er nog wat ijsbergsla en gesneden ui bij als salade.
- Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk ♡