
Prep time: ~ 5 minutes
Cook time: ~20
Total Time: ~25 minutes
Servings: ~ 4
Ingrediënten
- 250 gram rijstnoedels
- 300 gram kippendijfilet in stukjes gesneden
- 10 stuks gepelde garnalen
- 1 limoen
- 275 milliliter kokosmelk
- 300 milliliter water
- 1 kleine rode en gele paprika in kleine stukjes gesneden
- 1 middelgrote ui
- 4 teentjes knoflook
- verse chilipeper
- pakje groene Thaise currypasta
- 1 1/2 eetlepel chochujanpasta
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel laospoeder
- 1/2 theelepel gemalen kentjoerpoeder
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 theelepel zout en meer naar smaak
- zwarte peper naar smaak
Instructies
- Kook de rijstnoedels volgens de verpakkingsinstructies.
- Kruid de kipstukjes met gember, laos en kentjoerpoeder, voeg 1 tl zwarte peper, 1/2 tl zout en sap van een halve limoen toe.
- Bak in een klein beetje olie de ui lichtbruin, voeg nu de gemalen knoflook toe en bak voor 1 minuut op mediumlaag vuur.
- Voeg de gemarineerde kip toe en bak tot het goudbruin is.
- Voeg de gochujangpasta toe en bak dit enkele seconden, daarna voeg je de Thaise groene currypasta toe. Bak alles voor ongeveer 1 minuut op een mediumlaag vuur.
- Voeg kokosmelk, water, bouillonblokje en paprika toe en laat dit voor ongeveer 15 minuten afgedekt op een mediumlaag vuur koken.
- Na 15 minuten voeg je de garnalen toe en wat zwarte peper naar smaak. Laat dit afgedekt op een laag vuur voor nog eens 5 minuten koken.
- Voeg als laatste gesneden selderij toe en zout naar smaak.
- Schep wat rijstnoedels in een soepkom en voeg je Thaise soep toe. Serveer met wat limoen en rode chilipepers.
- Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk! ♡