Creamy Thai noodle soup

Prep time: ~ 5 minutes

Cook time: ~20

Total Time: ~25 minutes

Servings: ~ 4

Ingrediënten

  • 250 gram rijstnoedels
  • 300 gram kippendijfilet in stukjes gesneden
  • 10 stuks gepelde garnalen
  • 1 limoen
  • 275 milliliter kokosmelk
  • 300 milliliter water
  • 1 kleine rode en gele paprika in kleine stukjes gesneden
  • 1 middelgrote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • verse chilipeper
  • pakje groene Thaise currypasta
  • 1 1/2 eetlepel chochujanpasta
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kentjoerpoeder
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 theelepel zout en meer naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Instructies

  1. Kook de rijstnoedels volgens de verpakkingsinstructies.
  2. Kruid de kipstukjes met gember, laos en kentjoerpoeder, voeg 1 tl zwarte peper, 1/2 tl zout en sap van een halve limoen toe.
  3. Bak in een klein beetje olie de ui lichtbruin, voeg nu de gemalen knoflook toe en bak voor 1 minuut op mediumlaag vuur.
  4. Voeg de gemarineerde kip toe en bak tot het goudbruin is.
  5. Voeg de gochujangpasta toe en bak dit enkele seconden, daarna voeg je de Thaise groene currypasta toe. Bak alles voor ongeveer 1 minuut op een mediumlaag vuur.
  6. Voeg kokosmelk, water, bouillonblokje en paprika toe en laat dit voor ongeveer 15 minuten afgedekt op een mediumlaag vuur koken.
  7. Na 15 minuten voeg je de garnalen toe en wat zwarte peper naar smaak. Laat dit afgedekt op een laag vuur voor nog eens 5 minuten koken.
  8. Voeg als laatste gesneden selderij toe en zout naar smaak.
  9. Schep wat rijstnoedels in een soepkom en voeg je Thaise soep toe. Serveer met wat limoen en rode chilipepers.
  10. Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk! ♡
Rating: 0 sterren
0 stemmen