
Prep time: ~ 10 minutes
Cook time: ~10 minutes
Total Time: ~20 minutes
Servings: ~ 4
Ingrediënten
- 130 g fijne griesmeel
- 90 ml water
- 120 g patentbloem
- 2 middelgrote kruimige aardappelen
- 1 tl ajwain (karwijzaadjes)
- 1 tl gemalen korianderzaadjes
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl kurkumapoeder
- 1 el gesneden selderij
Instructies
- Kook de aardappelen zacht en doe wat zout in het water. Nadat de aardappelen zacht zijn, giet je al het water eruit.
- Voeg 90 ml water toe aan de griesmeel en meng dit. Laat dit mengsel staan en stamp intussen de aardappelen tot een fijne puree.
- Voeg in de kom de aardappelpuree toe. Voeg ajwain, kurkuma, gemalen koriander, chilipoeder en selderij toe. Meng dit goed.
- Voeg het griesmeelmengsel toe met wat zout naar smaak en meng dit tot een deeg.
- Voeg nu langzaam 120 gr patentbloem toe en kneed dit tot een zacht deeg. (Het kan zijn dat je iets meer of minder bloem nodig hebt.)
- Laat dit ongeveer 10 minuten rusten.
- Doe in een ruime pan genoeg olie om de puri's te bakken.
- Verdeel het deeg in 9 gelijke bolletjes en rol dit uit.
- Rol dit tot het een halve centimeter dik is. Het deeg moet niet al te dun zijn. Ongeveer als een roti-deeg, maar dan iets dunner.
- Zorg ervoor dat de olie goed heet is en bak de puri's ongeveer 1 minuut. Het gaat heel snel, dus zorg ervoor dat je dit goed in de gaten houdt.
- Serveer dit warm en bewaar de overgebleven puri's luchtdicht in een handdoek.
- Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk! ♡