
Prep time: ~ 5 minutes
Cook time: ~20 minutes
Total Time: ~25 minutes
Servings: ~ 4
Ingrediënten
- 450 gram voorgekookte kikkererwten (chana)
- 5 teentjes knoflook, fijn gemalen
- 1/2 eetlepel gemalen gember
- 1 grote ui, fijn gesneden
- 2 theelepels hele komijn
- 3 gedroogde chilipepers (optioneel)
- 2 theelepels gemalen korianderzaadjes
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 1/2 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel Indiase garam masala (je kunt bijvoorbeeld het merk TRS gebruiken)
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel zwarte peper
- 5 selderijstengels, fijn gesneden
- Selderijblaadjes, fijngesneden en apart gehouden
Instructies
- Voeg 3 el olie toe aan een pan en laat dit heet worden.
- Voeg de hele komijnzaadjes toe en laat dit een paar seconden bakken.
- Vervolgens voeg je de ui en hele chilipepers toe. Laat dit 2 minuten op een mediumlaag vuur bakken.
- Daarna kun je de gemalen knoflook en gember toevoegen, samen met de selderijtakjes.
- Bak alles tot het lichtbruin wordt.
- Voeg gemalen korianderzaad, chilipoeder, kurkumapoeder en garam masala toe en bak voor ongeveer 1 minuut.
- Spoel de kikkererwten goed af en voeg dit toe, bak voor ongeveer 2 tot 3 minuten. Hierna kun je de groentebouillon met 500 ml water toevoegen. Breng dit afgedekt aan de kook voor 5 minuten op een medium vuur.
- Voeg de zwarte peper toe en maak een paar kikkererwten fijn met een lepel zodat de saus wat dikker wordt.
- Laat dit nog 10 minuten op een mediumzacht vuur afgedekt koken. Voeg de gesneden selderij en wat zout naar smaak toe.
- Als je de saus te dik vindt, kun je wat water toevoegen en als het nog te "waterig" is, kun je dit wat langer laten doorkoken.
- Serveer dit warm met rijst, roti of puri's.
- Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk! ♡