Chana masala

Prep time: ~ 5 minutes

Cook time: ~20 minutes

Total Time: ~25 minutes

Servings: ~ 4

Ingrediënten

  • 450 gram voorgekookte kikkererwten (chana)
  • 5 teentjes knoflook, fijn gemalen
  • 1/2 eetlepel gemalen gember
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 2 theelepels hele komijn
  • 3 gedroogde chilipepers (optioneel)
  • 2 theelepels gemalen korianderzaadjes
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel Indiase garam masala (je kunt bijvoorbeeld het merk TRS gebruiken)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 5 selderijstengels, fijn gesneden
  • Selderijblaadjes, fijngesneden en apart gehouden

Instructies

  1. Voeg 3 el olie toe aan een pan en laat dit heet worden.
  2. Voeg de hele komijnzaadjes toe en laat dit een paar seconden bakken.
  3. Vervolgens voeg je de ui en hele chilipepers toe. Laat dit 2 minuten op een mediumlaag vuur bakken.
  4. Daarna kun je de gemalen knoflook en gember toevoegen, samen met de selderijtakjes.
  5. Bak alles tot het lichtbruin wordt.
  6. Voeg gemalen korianderzaad, chilipoeder, kurkumapoeder en garam masala toe en bak voor ongeveer 1 minuut.
  7. Spoel de kikkererwten goed af en voeg dit toe, bak voor ongeveer 2 tot 3 minuten. Hierna kun je de groentebouillon met 500 ml water toevoegen. Breng dit afgedekt aan de kook voor 5 minuten op een medium vuur.
  8. Voeg de zwarte peper toe en maak een paar kikkererwten fijn met een lepel zodat de saus wat dikker wordt.
  9. Laat dit nog 10 minuten op een mediumzacht vuur afgedekt koken. Voeg de gesneden selderij en wat zout naar smaak toe.
  10. Als je de saus te dik vindt, kun je wat water toevoegen en als het nog te "waterig" is, kun je dit wat langer laten doorkoken.
  11. Serveer dit warm met rijst, roti of puri's.
  12. Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk! ♡
Rating: 0 sterren
0 stemmen