
Prep time: ~ 15 minutes
Cook time: ~25 minutes
Total Time: ~40 minutes
Servings: ~ 8
Ingrediënten
- 1 kg kipstukjes met bot is aanbevolen (mocht je wat anders willen gebruiken kan dat ook)
- 1 tl zout
- 2 tl gemalen haldi (kurkuma)
- 2 tl hele komijn zaadjes
- 3-4 stuks gedroogde hele chili pepers
- 2 middelgrote uien fijn gesneden
- 1 eetl gember-knoflookpasta
- 3 middelgrote tomaten
- 4 eetlepels naturel
- 1 theelepel kashmiri chilipoeder
- 5 takjes selderij fijn gesneden
- 1 tl zout en meer naar smaak
- 2-3 el mosterd olie
Voor de bhuna masala
- 1 1/2 eetl korianderzaad
- 1 theelepel venkelzaad
- 3 stuks Kruidnagel
- 4 stuks Groene Kardemom (alleen zaden)
- 1 1/2 tl gemalen zwarte peper
Instructies
- Marineer de kip met zout en kurkumapoeder en laat het 30 minuten rusten.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en voeg de kip toe.
- Om de Bhuna Masala te maken, rooster je de hele specerijen in een pan gedurende 3 minuten op laag vuur. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen op een bord. Maal ze tot een masalapoeder in een blender en meng er gemalen zwarte peper doorheen.
- Pureer 3 gehakte tomaten in een blender.
- Snijd de uien en de korianderblaadjes fijn en klop de yoghurt op.
- Verhit olie in een kadai of pan.
- Voeg komijnzaad en gehalveerde rode pepers toe. Roer en voeg de gesneden uien toe. Meng goed en voeg 1/2 theelepel zout toe. Bak de uien op middelhoog vuur gedurende 10 minuten tot ze bruin zijn.
- Verlaag het vuur en voeg de gember-knoflookpasta toe. Bak 2 minuten op laag vuur en voeg dan de tomatenpuree toe. Meng en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur tot de olie zich scheidt.
- Voeg de gebakken kip toe en meng en bak 1 minuut op hoog vuur.
- Voeg nu de Kashmiri chilipoeder en de Bhuna Masala toe. Meng goed en bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe om te voorkomen dat het aanbrandt. Blijf nog 3 minuten op laag vuur bakken.
- Verlaag het vuur of schakel het uit en voeg de yoghurt toe. Meng goed en zet het vuur laag. Laat nog 2 minuten sudderen.
- Meng alles door elkaar, dek af en laat 10 minuten sudderen op laag vuur (roer na 5 minuten even door).
- Garneer met gehakte korianderblaadjes, meng goed en laat nog een minuutje sudderen.
- Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk! ♡
Notes
- Kip bhuna wordt ook wel kipfry genoemd. Dat betekent dat deze curry niet veel saus heeft, maar meer droog gebakken is met alle kruiden die een dikke saus vormen, wat veel smaak geeft.
- Alle kruiden kun je bij de Indiase/Surinaamse toko's vinden.
- Als je geen mosterdolie wilt gebruiken, kun je ook ghee of zonnebloemolie gebruiken.
- Serveer dit met warme rijst of jeerarrijst/roti/naan of chapati.
- Mocht je niet van te veel peper houden, dan kun je wat minder chilipeper gebruiken of de hele droge chilipepers weglaten.