Surinaamse baka bana

Prep time: 5 minutes

Cook time: 15 minutes

Total Time: 20 minutes

Servings: 10

Ingrediënten

  • 3 grote rijpe bakbananen
  • 2 cups tarwebloem (260 gram tarwebloem)
  • 275 milliliter Sprite
  • mespuntje zout

Instructies

  1. Voeg in een kom bloem, zout en Sprite toe.
  2. Mix het beslag tot het klontvrij is.
  3. Laat dit een paar minuten staan en schil alvast de bakbanaan.
  4. Snijd de bakbanaan in langwerpige schuine plakken.
  5. Doop de bananen in het beslag.
  6. Verwarm genoeg olie in een pan om de bakbanaan te frituren.
  7. Frituur de bananen op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
  8. Voor instructies kun je mijn TikTok-kanaal bekijken en de bakbanaanreceptvideo volgen.
  9. Serveer de bakbanaan met heerlijke pindasaus.
  10. Ik raad aan om de pindasaus bij de Surinaamse Hindoestaanse toko's te halen, het liefst zonder trassi.
  11. Doe een pakje van de pindasaus in een kom met wat water, breng dit roerend aan de kook tot een dik sausje.
  12. Serveer de bakbanaan warm voor een ultieme crunch! met lekker veel pindasaus ♡
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.