
Prep time: 5 minutes
Cook time: 15 minutes
Total Time: 20 minutes
Servings: 10
Ingrediënten
- 3 grote rijpe bakbananen
- 2 cups tarwebloem (260 gram tarwebloem)
- 275 milliliter Sprite
- mespuntje zout
Instructies
- Voeg in een kom bloem, zout en Sprite toe.
- Mix het beslag tot het klontvrij is.
- Laat dit een paar minuten staan en schil alvast de bakbanaan.
- Snijd de bakbanaan in langwerpige schuine plakken.
- Doop de bananen in het beslag.
- Verwarm genoeg olie in een pan om de bakbanaan te frituren.
- Frituur de bananen op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
- Voor instructies kun je mijn TikTok-kanaal bekijken en de bakbanaanreceptvideo volgen.
- Serveer de bakbanaan met heerlijke pindasaus.
- Ik raad aan om de pindasaus bij de Surinaamse Hindoestaanse toko's te halen, het liefst zonder trassi.
- Doe een pakje van de pindasaus in een kom met wat water, breng dit roerend aan de kook tot een dik sausje.
- Serveer de bakbanaan warm voor een ultieme crunch! met lekker veel pindasaus ♡
Reactie plaatsen
Reacties