
Prep time: ~ 10 minutes
Cook time: ~ 20 minutes
Total Time: ~ 30 minutes
Servings: 4-6
Ingrediënten
- 1 medium grote aubergine (baigan)
- 3 cup besan (gele erwten of kikkererweten allebei zijn goed)
- 250 ml water
- 4 teentjes knoflook gemalen
- stukje madam jeannete gemalen naar smaak
- 1 tl zout + meer naar smaak
- 1 tl gemalen jeera (komijn)
- 1/2 tl haldi (kurkuma)
Instructies
- Voeg in een kom besan, gemalen knoflook, peper, jeera, haldi, water en zout toe.
- Mix dit tot een glad beslag en laat dit intrekken. Intussen was en snijd je de aubergine in dunne plakjes.
- Verwarm genoeg olie in een pan om te frituren.
- Dip en bedek de aubergine aan beide kanten en frituur het op mediumlaag vuur, zodat het van binnen ook gaar wordt.
- Serveer warm met een chutney naar keuze of eet het zo op!
- Bekijk mijn TikTok video voor instructies ♡
Reactie plaatsen
Reacties
Hoe maak je de besan? Of kan je deze ook kant en klaar kopen. Wil eigenlijk het recept voor Plauri