
Prep time: ~10 minutes
Cook time: ~ 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Ingrediënten
- 2 kilo rauwe appels
- 4 knoflookbolletjes, gepeld
- 20 Surinaamse pepers (mix van geel en voornamelijk rood)
- 6 el azijn
- 1/2 cup zonnebloemolie
- 2 1/2 el zout
- 2 1/2 el chutney masala
- 2 el gemalen jeera (komijn)
Instructies
- Was de appels en snijd deze in kleine stukken van ongeveer 1 cm.
- Maal de knoflook grof.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en maal deze grof.
- Verwarm een diepe, grote pan en voeg 1/2 kop olie toe. Zorg ervoor dat deze goed heet wordt.
- Bak de knoflook tot de kleur lichtjes begint te veranderen.
- Voeg nu de pepers toe en bak deze 1 minuut mee.
- Voeg de gesneden appels toe en kook dit op een middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten, of tot de appels zacht beginnen te worden. Let op dat de appels nog wel heel blijven.
- Voeg nu chutney masala, jeera en zout toe.
- Kook voor nog 5 minuten en voeg als laatste azijn toe.
- Naar smaak kun je nog wat zout toevoegen.
- Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken.
- Bewaar de chutney luchtdicht in de koelkast. De rest van de chutney is prima houdbaar voor ongeveer een jaar in de koelkast. Eet smakelijk!🍽️♡
Notes
- Maal de knoflook en pepers niet tot een fijne pasta, maar zorg ervoor dat dit grof gedaan wordt. Je moet nog hele kleine stukjes overhouden.
- Je kunt er zelf voor kiezen om meer of minder pepers te gebruiken.
- De chutney masala kun je bij de Surinaamse Hindoestaanse toko's halen.
- Gebruik hele komijn en haal deze ook bij de Surinaamse Hindoestaanse toko's. Bak de komijn tot het lichtbruin is en maal deze fijn voor het beste resultaat.
- Voeg genoeg olie toe. Als je merkt dat je meer dan 1/2 cup moet toevoegen...
- Als je de chutney in de vriezer bewaart en deze weer wilt gebruiken, laat je het eerst ontdooien.
- Verwarm daarna een klein beetje olie en doe dit in je chutney, zo krijgt je chutney weer veel smaak.
Reactie plaatsen
Reacties
Hoi,
Dankjewel voor je recept. Mijn excuses ik wou sterren 5 klikken en klikte perongeluk op de eerste. Kan dit helaas niet meer veranderen. Maar je vindt je hebt wel 5 sterren verdient.
Met vriendelijke groet,
Safi.