
Prep time: ~10 minutes
Cook time: ~ 15 minutes
Total Time: 25 minutes + 1 hour rest
Servings: ~ 2
Ingrediënten
- 3 cups bloem
- 1/2 theelepel baksoda
- 16 gram of 1 zakje Dr. Oetker bakpoeder
- 200 milliliter warm water
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel roomboter en 1/2 cup zonnebloemolie gemixt en gesmolten
Instructies
- Voeg in een kom de bloem, soda, bakpoeder en 2 el olie toe. Mix dit en voeg langzaam de 200 ml water toe. Kneed voor ongeveer 5 minuten tot een zacht deeg.
- Laat het deeg afgedekt op een warme en droge plek rusten voor ongeveer een uur.
- Na een uur rol je het deeg uit tot een grote ronde cirkel.
- Bestrijk dit volledig met wat olie en botermix.
- Maak een snede vanuit het midden naar de rand en rol tot een kegel.
- Druk op de piek en maak het midden van de kegel plat.
- Snijd hiervan 5 gelijke stukken en vorm bolletjes hiervan.
- Rol dit uit en bak op een medium zacht vuur. Bestrijk tijdens het bakken beide kanten van de roti met de olie en botermix.
- Bewaar luchtdicht.
- Bewaar je warme roti luchtdicht en eet smakelijk! 🍽️♡
Reactie plaatsen
Reacties