Gulab jamun

Prep time: ~5

Cook time: - 60 minutes

Total Time: ~65 minutes

Servings: 10

Ingrediënten

  • 1 liter verse volle melk
  • 50 gram tarwebloem
  • 2 cups witte kristalsuiker
  • 2 cups water
  • 5 tot 7 kardemompeulen
  • 1 theelepel rozenwater

Instructies

    1. Breng melk aan de kook op een mediumlaag vuur en blijf dit goed roeren. Het duurt ongeveer 40 minuten tot de melk minder dan de helft wordt en dik wordt.
    2. Nu de melk begint los te raken van de bodem en randen is het klaar.
    3. Zet het dikke melkmengsel in een kom om af te koelen. Na het afkoelen wordt het hard (zo weet je dat je het goed gedaan hebt).
    4. Maak alvast de suikersiroop. In een pot voeg je 2 cups suiker en 2 cups water toe, samen met de kardemom, en breng dit aan de kook. Kook voor ongeveer 3 minuten tot de suiker volledig is opgelost. Voeg het rozenwater toe.
    5. Voeg nu aan het dikke melkmengsel 50 gram bloem toe en meng dit tot een zacht deeg. Het kan zijn dat je meer of minder bloem nodig hebt, afhankelijk van hoe droog je melkmengsel is. Het deeg zal nog steeds een beetje sticky zijn, het moet niet al te hard zijn.
    6. Vorm nu kleine gulab jamun rondjes en zorg ervoor dat er geen scheurtjes in zijn.
    7. Verwarm genoeg olie in een pan om de gulab jamun te bakken.
    8. Bak de gulab jamun op een laag vuur voor ongeveer 5 tot 8 minuten tot het mooi donkerbruin wordt.
    9. Laat het overtollige olie afdruipen op keukenpapier en voeg de gulab jamun toe aan de warme/lauw warme suikersiroop.
    10. Laat dit voor ongeveer 2 uur intrekken en geniet ervan.
    11. Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
    Rating: 0 sterren
    0 stemmen

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.