
Prep time: ~ 10
Cook time: - 30 minutes
Total Time: ~40 minutes
Servings: 8
Ingrediënten
- 4 liter volle verse melk
- 3 limoenen (of 4 tot 5 el azijn)
- 2 liter water
- 500 gr suiker
- 5 tot 8 kardemompeulen
- 500 ml slagroom
- 1 cup suiker
- 6 saffraandraadjes
- halve cup ongezouten pistachenoten in kleine stukjes gesneden
- halve cup ongezouten amandelen in kleine stukjes gesneden
Instructies
- Breng 3 liter melk aan de kook, het mag net niet koken. Doe het vuur uit en voeg het sap van 3 limoenen toe. Je kunt ook azijn gebruiken.
- Mix dit tot je de chenna (ricotta) hebt.
- Spoel de chenna goed met koud water, zodat het zuur eruit gaat en wring alles goed uit in een kaasdoek tot al het water eruit is.
- Breng intussen 2 liter water met 500 gram suiker en kardemom aan de kook.
- Kneed de chenna voor ongeveer 5 minuten tot een zacht deeg.
- Vorm hiervan kleine bolletjes en druk deze plat.
- Kook dit in het suikermengsel voor ongeveer 8 minuten. Het water mag niet kokend zijn, maar het moet een laag zacht vuurtje zijn.
- In een diepe pan breng je 1 liter melk en 500 ml slagroom aan de kook. Voeg 1 kop suiker en saffraan toe met 5 stukjes kardemompeulen, pistache en amandelen toe. Laat dit ongeveer 5 minuten koken tot de melk dik wordt.
- Voeg nu de gekookte ras malai bolletjes aan het melkmengsel toe.
- Kook de ras malai op een laag vuur voor nog ongeveer 10 minuten.
- Serveer de rasmalai warm of koud en geniet ervan!
- Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
Reactie plaatsen
Reacties