Rasmalai

Prep time: ~ 10

Cook time: - 30 minutes

Total Time: ~40 minutes

Servings: 8

Ingrediënten

  • 4 liter volle verse melk
  • 3 limoenen (of 4 tot 5 el azijn)
  • 2 liter water
  • 500 gr suiker
  • 5 tot 8 kardemompeulen
  • 500 ml slagroom
  • 1 cup suiker
  • 6 saffraandraadjes
  • halve cup ongezouten pistachenoten in kleine stukjes gesneden
  • halve cup ongezouten amandelen in kleine stukjes gesneden

Instructies

    1. Breng 3 liter melk aan de kook, het mag net niet koken. Doe het vuur uit en voeg het sap van 3 limoenen toe. Je kunt ook azijn gebruiken.
    2. Mix dit tot je de chenna (ricotta) hebt.
    3. Spoel de chenna goed met koud water, zodat het zuur eruit gaat en wring alles goed uit in een kaasdoek tot al het water eruit is.
    4. Breng intussen 2 liter water met 500 gram suiker en kardemom aan de kook.
    5. Kneed de chenna voor ongeveer 5 minuten tot een zacht deeg.
    6. Vorm hiervan kleine bolletjes en druk deze plat.
    7. Kook dit in het suikermengsel voor ongeveer 8 minuten. Het water mag niet kokend zijn, maar het moet een laag zacht vuurtje zijn.
    8. In een diepe pan breng je 1 liter melk en 500 ml slagroom aan de kook. Voeg 1 kop suiker en saffraan toe met 5 stukjes kardemompeulen, pistache en amandelen toe. Laat dit ongeveer 5 minuten koken tot de melk dik wordt.
    9. Voeg nu de gekookte ras malai bolletjes aan het melkmengsel toe.
    10. Kook de ras malai op een laag vuur voor nog ongeveer 10 minuten.
    11. Serveer de rasmalai warm of koud en geniet ervan!
    12. Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
    Rating: 0 sterren
    0 stemmen

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.