
Prep time: ~ 10 minutes
Cook time: ~ 20 minutes
Total Time: ~ 30 minutes
Servings: 4
Ingrediënten
- 1 kg kipborrelhapjes
- 60 gram ongezouten roomboter
- 3 tot 4 eetlepels honing
- 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 1/2 theelepel chilivlokken
Kip marinade kruiden
- 1 1/2 el kip piri piri kruiden
- 2 tl gemalen knoflook-gemberpasta
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl witte peper
- 1 el Koreaanse rode pepervlokken (als alternatief kun je chilivlokken gebruiken)
- 1 tl zout naar smaak
Instructies
- Kruid de kipborrelhapjes met de kruiden. Laat dit ongeveer 1 uur of een hele nacht afgedekt in de koelkast intrekken.
- Voeg 5 el maizena toe aan de kip en mix dit goed.
- Verwarm genoeg olie in een pan om de kip te frituren.
- Bak de kip goudbruin op een mediumhoog vuur, zodat het van binnen goed gaar wordt.
- In een pan verwarm je boter op een laag vuur.
- Voeg de fijngesneden knoflook toe en de chilivlokken.
- Bak dit op een laag vuur tot de knoflook lichtbruin is.
- Voeg nu de honing toe met een klein beetje zout.
- Nadat de kip gebakken is, voeg je dit toe aan je honingboter. Geef dit een goede mix en serveer warm.
- Bekijk mijn TikTok video voor instructies ♡
Reactie plaatsen
Reacties