Guyanese bakes

Prep time: ~ 40 minutes

Cook time: ~10 minutes

Total Time: ~50 minutes

Servings: ~ 5

Ingrediënten

  • 550 gram patent tarwebloem
  • 60 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 250 milliliter heet water (niet kokend heet maar rond 70 graden heet water)
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1 kleine ui
  • 4 teentjes knoflook
  • stukje madame Jeanette naar smaak (ik heb een halve madame Jeanette gebruikt)
  • 1 theelepel zout

Instructies

  1. Maal de ui, knoflook en peper fijn.
  2. Doe in een kom de bloem, bakpoeder, zout, gemalen knoflook, ui en peper en boter. Meng dit goed door elkaar.
  3. Voeg nu langzaam 250 ml heet water toe tot een zacht en soepel roti-deeg ontstaat. Voeg het water langzaam toe, het kan zijn dat je iets meer of minder nodig hebt.
  4. Laat het deeg minimaal 30 minuten en maximaal 1 uur rusten.
  5. Vorm nu 10 kleine bolletjes en rol deze uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
  6. Verwarm genoeg olie in een pan om de bake te frituren.
  7. Frituur de bake op een mediumhoog vuur voor ongeveer 2 minuten, elk 1 minuut aan beide kanten, tot ze goudbruin zijn.
  8. Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk! ♡
Rating: 5 sterren
1 stem