
Prep time: ~ 40 minutes
Cook time: ~10 minutes
Total Time: ~50 minutes
Servings: ~ 5
Ingrediënten
- 550 gram patent tarwebloem
- 60 gram gesmolten ongezouten roomboter
- 250 milliliter heet water (niet kokend heet maar rond 70 graden heet water)
- 4 theelepels bakpoeder
- 1 kleine ui
- 4 teentjes knoflook
- stukje madame Jeanette naar smaak (ik heb een halve madame Jeanette gebruikt)
- 1 theelepel zout
Instructies
- Maal de ui, knoflook en peper fijn.
- Doe in een kom de bloem, bakpoeder, zout, gemalen knoflook, ui en peper en boter. Meng dit goed door elkaar.
- Voeg nu langzaam 250 ml heet water toe tot een zacht en soepel roti-deeg ontstaat. Voeg het water langzaam toe, het kan zijn dat je iets meer of minder nodig hebt.
- Laat het deeg minimaal 30 minuten en maximaal 1 uur rusten.
- Vorm nu 10 kleine bolletjes en rol deze uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
- Verwarm genoeg olie in een pan om de bake te frituren.
- Frituur de bake op een mediumhoog vuur voor ongeveer 2 minuten, elk 1 minuut aan beide kanten, tot ze goudbruin zijn.
- Voor instructies kun je mijn TikTok-video bekijken. Eet smakelijk! ♡