Chocolate cookies

Prep time: ~ 10 minutes

Cook time: ~11 + 30 minuten rusten 

Total Time: ~51 minutes

Servings: ~8

Ingrediënten

  • 200 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 150 gr witte kristal suiker
  • 150 gr bruine suiker
  • 1 grote ui (L)
  • 275 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr cocoa poeder
  • 2 el melk 
  • 150 gr witte chocolade stukjes 
  • 150 gr melk chocolade stukjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtstand).
  2. Voeg boter, ui en suiker toe in een kom of keukenmachine/mixer. Mix dit voor 2 minuten op een gemiddelde stand tot het romig is.
  3. Zeef de bloem en cacao en voeg dit toe aan de mengkom. Voeg 2 eetlepels melk toe en mix dit tot een stevig geheel voor ongeveer 2 tot 4 minuten. Begin eerst langzaam te mixen voor 1 minuut en mix het daarna op een hoge stand.
  4. Voeg de chocolade stukjes toe en mix dit nog 1 minuut. Daarna heb je een stevig koekjesdeeg dat je met de hand nog kan kneden voor een halve minuut.
  5. Je kunt de koekjes nu zo groot of klein maken als je maar wilt. Neem een handvol deeg en maak er een bolletje van. Neem een ovenplaat en plaats hier bakpapier op. Leg nu de koekjes erop en zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit.
  6. Bak dit op 200 graden voor 11 minuten en laat de koekjes daarna 30 minuten afkoelen op een droge en warme plek. De koekjes zullen eerst zacht zijn. Na 30 minuten afkoelen zijn de koekjes klaar om te eten.
  7. Je kunt de koekjes ook in de vriezer bewaren en ze afbakken wanneer je trek hebt!
  8. Bewaar de koekjes luchtdicht en eet dit binnen 4 dagen op na het bakken.
  9. Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.