
Prep time: ~ 5 minutes
Cook time: ~5 minutes
Total Time: ~10 minutes
Servings: ~10
Ingrediënten
- 2 el ghee
- 100 ml volle melk
- 50 ml vloeibare slagroom
- 90 gr suiker
- 1/2 tl gemalen kardemom
- 6 tot 8 saffraandraadjes
- 220 gr volle melkpoeder
- Ongezouten pistachenoten (optioneel)
Instructies
- Doe 2 el ghee in een pan en verwarm dit op een mediumlaag vuur.
- Voeg melk, slagroom, suiker, saffraan en kardemompoeder toe.
- Als de suiker is opgelost en de melk begint te koken, zet je het op een laag vuur.
- Voeg nu de melkpoeder toe.
- Mix alles en blijf roeren tot het een dik mengsel wordt.
- De peda is klaar wanneer de melkpoeder alle melk heeft geabsorbeerd en het van de randen loslaat (ongeveer 2 tot 3 minuten op een laag vuur).
- Zet de peda in een kom en laat dit even staan, maar laat het niet helemaal afkoelen.
- Vorm nu kleine ronde peda-vormpjes. Je kunt wat melk gebruiken en in je handen smeren om de balletjes makkelijker te vormen.
- Decoreer met stukjes pistache (optioneel).
- Laat dit voor ongeveer 30 minuten in de koelkast opstijven.
- Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
Reactie plaatsen
Reacties