Milk peda

Prep time: ~ 5 minutes

Cook time: ~5 minutes

Total Time: ~10 minutes

Servings: ~10

Ingrediënten

  • 2 el ghee
  • 100 ml volle melk
  • 50 ml vloeibare slagroom
  • 90 gr suiker
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 6 tot 8 saffraandraadjes
  • 220 gr volle melkpoeder
  • Ongezouten pistachenoten (optioneel)

Instructies

  1. Doe 2 el ghee in een pan en verwarm dit op een mediumlaag vuur.
  2. Voeg melk, slagroom, suiker, saffraan en kardemompoeder toe.
  3. Als de suiker is opgelost en de melk begint te koken, zet je het op een laag vuur.
  4. Voeg nu de melkpoeder toe.
  5. Mix alles en blijf roeren tot het een dik mengsel wordt.
  6. De peda is klaar wanneer de melkpoeder alle melk heeft geabsorbeerd en het van de randen loslaat (ongeveer 2 tot 3 minuten op een laag vuur).
  7. Zet de peda in een kom en laat dit even staan, maar laat het niet helemaal afkoelen.
  8. Vorm nu kleine ronde peda-vormpjes. Je kunt wat melk gebruiken en in je handen smeren om de balletjes makkelijker te vormen.
  9. Decoreer met stukjes pistache (optioneel).
  10. Laat dit voor ongeveer 30 minuten in de koelkast opstijven.
  11. Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.