Lamsshoarma met saffraanrijst

Prep time: ~60 minutes

Cook time: 20 minutes

Total Time: 80 minutes

Servings: 4

Ingrediënten

  • 1 KG Lams gehakt

Voor de kebab Kruiden

  • 5 takjes krul peterselie
  • 7 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine witte ui
  • 1 grote rode paprika
  • 1 el goeie kwaliteit olijfolie
  • 1 1/2 el andana kebab kruiden mix (zie zelfgemaakte kruidenmix als je dit niet hebt)

zelfgemaakte kruidenmix

  1. 1 el gemalen koriander
  2. 1 tl chilli vlokken
  3. 1 tl gemalen komijn poeder
  4. 1/2 tl zwarte peper
  5. 1 tl knoflook poeder
  6. 1 tl ui poeder
  7. 1 tl harissa
  8. zout naar smaak

 

Voor de komkommer en ui salade

  • 1 halve komkommer
  • 1 grote rode ui
  • 1 tl sumak

 

Saffraan rijst

  • 3 kopjes basmati rijst
  • 6/8 saffraan draadjes
  • 1 el roomboter
  • zout naar smaak

Instructies

Kebab

  1.  Maal alles voor de kebab kruiden fijn in een mixer of foodprocessor 
  2. Voeg de gemalen kruiden in je kebab, mix dit goed door en laat het minstens 1 uur of een hele nacht intrekken
  3. Vorm langwerpige stukjes kebab en bak dit in wat olijfolie
  4. Maak ondertussen de komkommer en ui salade

 

Saffraan rijst

  1. was je rijst 
  2. maal je saffraan draadjes in een vijzel tot een poeder en voeg 1  rijstkopje warme water 
  3. Kook je rijst in de rijskoker, voeg de saffraan water en nog 3 rijstkopjes water
  4. Voeg de boter en snufje zout naar smaak

 

Schep je rijst in een bord met 3 stukjes kebab, de komkommer en ui salade.

Doe er wat sriracha en knoflook saus overheen en eventueel ook nog wat sla blaadjes.

Geniet ervan

 

Notes:

Ik heb mijn rijst in een rijstkoker gemaakt en de instructies van de rijstkoker aangehouden.

Voor 3 kopjes rijst 4 kopjes water gebruikt.

Als je rijstkoker andere instructies aangeeft moet je die aanhouden.