
Prep time: ~60 minutes
Cook time: 20 minutes
Total Time: 80 minutes
Servings: 4
Ingrediënten
- 1 KG Lams gehakt
Voor de kebab Kruiden
- 5 takjes krul peterselie
- 7 teentjes knoflook
- 1 kleine rode ui
- 1 kleine witte ui
- 1 grote rode paprika
- 1 el goeie kwaliteit olijfolie
- 1 1/2 el andana kebab kruiden mix (zie zelfgemaakte kruidenmix als je dit niet hebt)
zelfgemaakte kruidenmix
- 1 el gemalen koriander
- 1 tl chilli vlokken
- 1 tl gemalen komijn poeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 tl knoflook poeder
- 1 tl ui poeder
- 1 tl harissa
- zout naar smaak
Voor de komkommer en ui salade
- 1 halve komkommer
- 1 grote rode ui
- 1 tl sumak
Saffraan rijst
- 3 kopjes basmati rijst
- 6/8 saffraan draadjes
- 1 el roomboter
- zout naar smaak
Instructies
Kebab
- Maal alles voor de kebab kruiden fijn in een mixer of foodprocessor
- Voeg de gemalen kruiden in je kebab, mix dit goed door en laat het minstens 1 uur of een hele nacht intrekken
- Vorm langwerpige stukjes kebab en bak dit in wat olijfolie
- Maak ondertussen de komkommer en ui salade
Saffraan rijst
- was je rijst
- maal je saffraan draadjes in een vijzel tot een poeder en voeg 1 rijstkopje warme water
- Kook je rijst in de rijskoker, voeg de saffraan water en nog 3 rijstkopjes water
- Voeg de boter en snufje zout naar smaak
Schep je rijst in een bord met 3 stukjes kebab, de komkommer en ui salade.
Doe er wat sriracha en knoflook saus overheen en eventueel ook nog wat sla blaadjes.
Geniet ervan ♡
Notes:
Ik heb mijn rijst in een rijstkoker gemaakt en de instructies van de rijstkoker aangehouden.
Voor 3 kopjes rijst 4 kopjes water gebruikt.
Als je rijstkoker andere instructies aangeeft moet je die aanhouden.