Garnalen chop suey

Prep time: 10 minutes

Cook time: ~20

Total Time: ~30 minutes

Servings: 4

Ingrediënten

  • 500 gr grote garnalen gepeld en gewassen
  • 2 kleine of 1 grote ui (gesneden)
  • 4 teentjes knoflook fijn gesneden
  • stukje gember ~1cm grof gesneden 
  • 1 bos paksoi ( in grote stukken snijden)
  • 1 medium wortel in dunnen plakken snijden
  • 1 kleine pak taugé
  • 1 kleine pak peulen (sugar snaps)
  • 1 1/1 el soja saus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl Chinese five spice
  • 1 tl zwarte peper
  • zout naar smaak 

Instructies

  1. In een hete wok/pan doe je ~2 el olie
  2. bak de knoflook, ui en gember tot goudbruin, doe er wat zout en zwarte peper in 
  3. voeg de garnalen , soja saus ,oester saus en Chinese five spice toe bak dit 3 minuten door op een medium vuur
  4. daarna voeg je de paksoi, wortels en peulen toe
  5. bak dit tot de wortels een beetje zacht zijn ~10 minuten
  6. Voeg daarna taugé toe
  7. Nog een paar minuutjes doorbakken en dan is je chop suey klaar
Rating: 1 ster
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.