
Prep time: 15 minutes
Cook time: ~ 1u en 20 minutes
Total Time: ~1u en 35 minutes
Servings: ~5
Ingrediënten
Ovenkip
- 1 kg kip drumsticks (Of kipstukken, wat je zelf wilt)
- 1 1/2 tl knoflook poeder
- 1 1/12 tl ui poeder
- 1 tl witte peper
- 1 tl kantjoer poeder
- 5-8 piment korrels
- 2 kleine laurier blad
- 2 el olie
- 3 el shishado pikante marinade
- 3 el shishado bbq marinade
- zout en peper naar smaak
Bruine bonen
- 2 kleine potten bruine bonen
- 2 kleine ui fijn gesneden
- 4 teentjes knoflook fijn gehakt
- 1 hele madame jeanette
- ~4 piment korrels
- 2 kleine laurier blaadjes
- 250gr kippenworst of rookworst ( of een kleine blik)
- 1 tl tomaten puree
- 2 grote tomaten in blokjes gesneden
- 1/2 tl kantjoer poeder
- 1 1/2 el shishado bbq marinade
- 1 kip bouillonblokje
- handjevol selderij takken fijn gesneden
- handjevol selderij fijn gesneden
- zout en peper naar smaak
Instructies
- verwarm de oven op 200 graden
- voeg alle kruiden in je kip (laat dit eventueel 30min marineren)
- doe je kip afgedekt met folie in de oven voor 20min
- na 20 min de kip omdraaien
- plaat het afgedekt met folie weer in de oven voor 20min
- de kip daarna omdraaien en zonder folie in de oven voor ~15 minuten (tot de saus wat opgedroogd is)
bruine bonen
- Bak de uien en knoflook goudbruin
- voeg de madame jeanette, piment, laurier blaadjes en tomatenpuree toe.
- Voeg de rookworst en bak dit tot de worst lichtbruin is
- voeg de bruinen bonen
- voeg de gesneden tomaten, selderij takken, kantjoer poeder, shishado marinade toe. bak dit 2 minuten
- voeg het bouillonblokje en 2 cup water ( water kun je in het bruine bonen flesje doen en hiervan 2 toevoegen, vol gevuld)
- zout en peper naar smaak
- laat dit op een zacht vuurtje ~20 minuten koken
- voeg gesneden selderij toe en eet smakelijk ♡