Bruine bonen met oven kip

Prep time: 15 minutes

Cook time: ~ 1u en 20 minutes

Total Time:  ~1u en 35 minutes

Servings: ~5

Ingrediënten

Ovenkip

  • 1 kg kip drumsticks (Of kipstukken, wat je zelf wilt)
  • 1 1/2 tl knoflook poeder
  • 1 1/12 tl ui poeder
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl kantjoer poeder
  • 5-8 piment korrels
  • 2 kleine laurier blad
  • 2 el olie
  • 3 el shishado pikante marinade
  • 3 el shishado bbq marinade
  • zout en peper naar smaak

 

Bruine bonen

  • 2 kleine potten bruine bonen
  • 2 kleine ui fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 hele madame jeanette
  • ~4 piment korrels
  • 2 kleine laurier blaadjes
  • 250gr kippenworst of rookworst ( of een kleine blik)
  • 1 tl tomaten puree
  • 2 grote tomaten in blokjes gesneden
  • 1/2 tl kantjoer poeder
  • 1 1/2 el shishado bbq marinade
  • 1 kip bouillonblokje
  • handjevol selderij takken fijn gesneden
  • handjevol selderij fijn gesneden 
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  1. verwarm de oven op 200 graden
  2. voeg alle kruiden in je kip (laat dit eventueel 30min marineren)
  3. doe je kip afgedekt met folie in de oven voor 20min
  4. na 20 min de kip omdraaien 
  5. plaat het afgedekt met folie weer in de oven voor 20min
  6. de kip daarna omdraaien en zonder folie in de oven voor ~15 minuten (tot de saus wat opgedroogd is)

 

bruine bonen

  1. Bak de uien en knoflook goudbruin
  2. voeg de madame jeanette, piment, laurier blaadjes en tomatenpuree toe. 
  3. Voeg de rookworst en bak dit tot de worst lichtbruin is
  4. voeg de bruinen bonen 
  5. voeg de gesneden tomaten, selderij takken, kantjoer poeder, shishado marinade toe. bak dit 2 minuten
  6. voeg het bouillonblokje en 2 cup water ( water kun je in het bruine bonen flesje doen en hiervan 2 toevoegen, vol gevuld)
  7. zout en peper naar smaak
  8. laat dit op een zacht vuurtje ~20 minuten koken
  9. voeg gesneden selderij toe en eet smakelijk
Rating: 3 sterren
1 stem