
Prep time: 20 minutes
Cook time: ~ 1u en 20 minutes
Total Time: ~1u en 40 minutes
Servings: ~8
Ingrediënten
Kip Marineren
- 1 kg kippendijfilet in stukjes gesneden
- 1 el mosterd zaad
- 2 el kashmiri chili
- 2 el gemalen gember en knoflook
- 1 el koriander poeder
- 1 el gemalen jeera
- 1/2 tl haldi
- 1 el kasuri methi
- 1 tl garam masala
- 2 tl zout
- 1/2 cup naturel yoghurt
- 1 el olie
- 1 el citroen sap
Butter chicken saus
- 2 el ghee
- 1 tl hele jeera
- 3 medium ui fijn gesneden
- 1 el gember knoflook pasta
- chili peper (optioneel)
- 1 hele kaneel stokje
- 1 stuk steranijs
- 1 tl kasuri methi
- 1 tl garam masala
- 1 kg stukjes tomaten (in blik)
- 1/2 cup gemalen cashewnoten (malen tot een fijne pasta met wat water)
- handjevol selderij takken en bladeren
- kookroom/slagroom
- zout naar smaak
- 1 el roomboter
- 1 tl gemalen fennel zaadjes
- 1 tl suiker
kruidenmix
- 2 el kashmiri chili poeder (1 el als je het minder pittig wilt)
- 1 el gemalen koriander
- 1/2 tl haldi
- 1 tl gemalen komijn
Instructies
Marineer de kip met alle kruiden en laat dit 2 dagen afgedekt in de koelkast intrekken
Voor de butter chicken saus doe je ghee in een pan
- Verhit ghee in een pan.
- Voeg hele jeera, kaneel en anijs toe. Bak dit 1 minuut op een medium hoog vuur.
- Bak de uien lichtbruin en voeg knoflook- en gemberpasta toe.
- Voeg de kruidenmix en selderijtakken toe.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit 30 minuten afgedekt op een laag vuur koken.
- Doe de gemarineerde kip in een ovenschaal en bak dit op 200 graden gedurende 20 minuten.
- Laat de butter chicken saus afkoelen, verwijder het kaneelstokje en anijs, en pureer het.
- Zeef de saus voor een egale textuur.
- In dezelfde pan smelt je roomboter en voeg je de gezeefde butter chicken saus toe met het kaneelstokje en anijs.
- Voeg wat water toe als de saus te dik is.
- Doe de gebakken kip in de saus.
- Voeg suiker, gemalen venkel, kasuri methi en garam masala toe.
- Laat dit op een laag vuur 15 minuten koken.
- Voeg kookroom toe en zout naar smaak. Laat nog eens 10 minuten door koken oop een zacht vuurtje.
- Garneer met wat selderij en eet smakelijk♡