Butter chicken

Prep time: 20 minutes

Cook time: ~ 1u en 20 minutes

Total Time:  ~1u en 40 minutes

Servings: ~8

Ingrediënten

Kip Marineren

  • 1 kg kippendijfilet in stukjes gesneden
  • 1 el mosterd zaad
  • 2 el kashmiri chili
  • 2 el gemalen gember en knoflook
  • 1 el koriander poeder
  • 1 el gemalen jeera
  • 1/2 tl haldi
  • 1 el kasuri methi
  • 1 tl garam masala
  • 2 tl zout
  • 1/2 cup naturel yoghurt
  • 1 el olie
  • 1 el citroen sap

Butter chicken saus

  • 2 el ghee 
  • 1 tl hele jeera
  • 3 medium ui fijn gesneden
  • 1 el gember knoflook pasta
  • chili peper (optioneel)
  • 1 hele kaneel stokje
  • 1 stuk steranijs 
  • 1 tl kasuri methi
  • 1 tl garam masala
  • 1 kg stukjes tomaten (in blik)
  • 1/2 cup gemalen cashewnoten (malen tot een fijne pasta met wat water)
  • handjevol selderij takken en bladeren
  • kookroom/slagroom
  • zout naar smaak
  • 1 el roomboter
  • 1 tl gemalen fennel zaadjes
  • 1 tl suiker

kruidenmix

  • 2 el kashmiri chili poeder (1 el als je het minder pittig wilt)
  • 1 el gemalen koriander
  • 1/2 tl haldi
  • 1 tl gemalen komijn

 

 

Instructies

     

    Marineer de kip met alle kruiden en laat dit 2 dagen afgedekt in de koelkast intrekken

     

    Voor de butter chicken saus doe je ghee in een pan

    1. Verhit ghee in een pan.
    2. Voeg hele jeera, kaneel en anijs toe. Bak dit 1 minuut op een medium hoog vuur.
    3. Bak de uien lichtbruin en voeg knoflook- en gemberpasta toe.
    4. Voeg de kruidenmix en selderijtakken toe.
    5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit 30 minuten afgedekt op een laag vuur koken.
    6. Doe de gemarineerde kip in een ovenschaal en bak dit op 200 graden gedurende 20 minuten.
    7. Laat de butter chicken saus afkoelen, verwijder het kaneelstokje en anijs, en pureer het.
    8. Zeef de saus voor een egale textuur.
    9. In dezelfde pan smelt je roomboter en voeg je de gezeefde butter chicken saus toe met het kaneelstokje en anijs.
    10. Voeg wat water toe als de saus te dik is.
    11. Doe de gebakken kip in de saus.
    12. Voeg suiker, gemalen venkel, kasuri methi en garam masala toe.
    13. Laat dit op een laag vuur 15 minuten koken.
    14. Voeg kookroom toe en zout naar smaak. Laat nog eens 10 minuten door koken oop een zacht vuurtje.
    15. Garneer met wat selderij en eet smakelijk♡
    Rating: 0 sterren
    0 stemmen