
Prep time: 15 minutes
Cook time: ~ 1u
Total Time: ~1u en 15 minutes
Servings: ~8
Ingrediënten
- 1,5 kg doks (gewassen en in stukjes gesneden)
- 2 middelgrote uien
- 1 hele bol knoflook + 5 teentjes
- 1 1/2 eetlepel chutney masala
- 2 1/2 eetlepels masala (gebruik een Surinaamse Hindoestaanse masala, bijvoorbeeld Arva)
- 1 eetlepel gemalen jeera (komijn)
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 hele Surinaamse peper (rode peper of madam Jeanette)
- 2 takjes selderij
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit 3 eetlepels olie in een pan.
- Bak de helft van de uien tot ze lichtbruin zijn op een medium hoog vuur (bewaar de andere helft van de uien).
- Voeg de gemalen knoflook en peper toe. Bak dit 1 minuut.
- Voeg chutney, masala, gemalen jeera en het kippenbouillonblokje toe. Bak dit 1 minuut.
- Voeg 1/2 kop water toe en bak de masala-kruiden ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg de gesneden doks, zwarte peper en de andere helft van de uien toe. Laat dit afgedekt op een laag vuur 30 minuten koken.
- Voeg nu ongeveer 700 ml water toe en zout naar smaak. Laat dit nog eens 30 minuten koken op een laag vuur.
- Na ongeveer 1 uur is je doks klaar. Als je minder saus wilt, laat je de doks wat langer koken.
- Doe er nog wat gesneden selderij bij en eet smakelijk ♡