Masala doks

Prep time: 15 minutes

Cook time: ~ 1u 

Total Time:  ~1u en 15 minutes

Servings: ~8

Ingrediënten

  • 1,5 kg doks (gewassen en in stukjes gesneden)
  • 2 middelgrote uien
  • 1 hele bol knoflook + 5 teentjes
  • 1 1/2 eetlepel chutney masala
  • 2 1/2 eetlepels masala (gebruik een Surinaamse Hindoestaanse masala, bijvoorbeeld Arva)
  • 1 eetlepel gemalen jeera (komijn)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 hele Surinaamse peper (rode peper of madam Jeanette)
  • 2 takjes selderij
  • Zout en peper naar smaak

 

Instructies

  1. Verhit 3 eetlepels olie in een pan.
  2. Bak de helft van de uien tot ze lichtbruin zijn op een medium hoog vuur (bewaar de andere helft van de uien).
  3. Voeg de gemalen knoflook en peper toe. Bak dit 1 minuut.
  4. Voeg chutney, masala, gemalen jeera en het kippenbouillonblokje toe. Bak dit 1 minuut.
  5. Voeg 1/2 kop water toe en bak de masala-kruiden ongeveer 2-3 minuten.
  6. Voeg de gesneden doks, zwarte peper en de andere helft van de uien toe. Laat dit afgedekt op een laag vuur 30 minuten koken.
  7. Voeg nu ongeveer 700 ml water toe en zout naar smaak. Laat dit nog eens 30 minuten koken op een laag vuur.
  8. Na ongeveer 1 uur is je doks klaar. Als je minder saus wilt, laat je de doks wat langer koken.
  9. Doe er nog wat gesneden selderij bij en eet smakelijk
Rating: 2.5 sterren
10 stemmen