
Prep time: 15 minutes
Cook time: ~60 minutes
Total Time: ~75 minutes
Servings: 4
Ingrediënten
Voor de kip
- 800 gr kip stukken met bot
- 6 teentjes knoflook
- 4 stuks pimentkorrels
- 2 uien fijngesneden
- stukje loas (ongeveer 1 cm)
- halve tl trassi
- 3 laurier blaadjes
- 2 kippen bouillionblokjes
- 1 el zoete ketjap
- 3 el black soy
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kantjoer poeder
- 3 takjes gesneden selderij
Bami
- 450 gr bami
- 5 teentjes knoflook fijn gesneden
- 2 kleine uien fijn gesneden
- stukjes loas (ongeveer 1 cm)
- halve tl trassi
- 1 el bami goreng kruiden
- 3 kleine laurier blaadjes
- 1 bouillionblokjes
- 1 el zoete ketjap
- 1/2 el black soy
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl witte peper
- 1 tl kantjoer poeder
- 4 takjes selderij fijn gesneden
Instructies
Kip bereiden:
- Bak knoflook, ui, trassi, laos en laurierblad in 3 eetlepels olie tot goudbruin.
- Voeg gemalen knoflook, pimentkorrels en bouillonblokjes toe. Bak tot alles goudbruin is.
- Voeg kip, zwarte peper, kantjoer poeder, zoete ketjap en black soy toe. Bak 10-15 minuten op medium laag vuur.
- Voeg 600 ml water toe en laat 20 minuten sudderen.
- Voeg gesneden selderij toe en kook nog 10 minuten tot de saus dikker is.
Bami bereiden:
- Bak knoflook, ui, trassi, laos, kippenbouillonblokje en bami goreng kruiden in 4 eetlepels olie tot licht goudbruin.
- Voeg gekookte bami toe met kantjoer poeder, zwarte peper, witte peper, zoete ketjap en black soy.
- Bak de bami ongeveer 15 minuten op laag vuur en voeg zout naar smaak toe.
- tenslotte voeg je nog selderij toe en eet smakelijk ♡
- Bekijk mijn TikTok video voor kook instructies.
Reactie plaatsen
Reacties
Hoi ik heb sinds vandaag je TikTok ontdekt geweldig.. ik ben heel onzeker met koken.. maar ik heb je TikTok filmpjes gezien en wil het proberen vraagje welke zoete ketjap gebruik jij? En black soy? Heb je een foto voor mij a.u.b. dan kan ik het morgen halen. En trassie heb je ook een merk wat je kan aanraden?