
Prep time: ~5
Cook time: - 20 minutes
Total Time: ~25 minutes
Servings: 10
Ingrediënten
- 850 gram tarwebloem
- 50 gram ghee
- 4 eetlepels geraspte verse kokos
- 500 milliliter verse volle melk
- 4 eetlepels suiker
Instructies
- Verwarm de melk alvast totdat het warm is, maar nog niet kokend.
- In een kom voeg je bloem, kokos, suiker en ghee toe.
- Mix dit tot het kruimelig wordt.
- Voeg langzaam de warme melk toe tot het een zacht en soepel deeg wordt. Het kan zijn dat je meer of minder melk nodig hebt, dus voeg het langzaam toe. Laat het deeg 10 minuten rusten.
- Verwarm genoeg ghee in een pan om de roti te bakken.
- Verdeel het roti-deeg nu in 11 bolletjes en rol deze tot een dikte van 1 cm uit.
- Bak de roti op middelhoog vuur tot het goudbruin is. Strooi langzaam warme ghee aan beide kanten van de roti zodat het mooi bol en luchtig wordt.
- Bewaar de roti luchtdicht en geniet ervan.
- Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
Reactie plaatsen
Reacties