Instant jalebi

Prep time: ~5

Cook time: - 25minutes

Total Time: ~ minutes

Servings: 12

Ingrediënten

Suiker siroop

  • 450 grams sugar
  • 250 milliliters water
  • 6 saffron strands
  • 2 teaspoons rose water
  • Orange food coloring (optional)

Jalebi

  • 130 gram tarwebloem
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels ghee of gesmolten ongezouten roomboter
  • 4 eetlepels volle naturel Griekse yoghurt
  • 120 milliliter water
  • Oranje kleurstof (optioneel, maar wel aangeraden voor de mooie oranje jalebi-kleur)

Instructies

    1. Voeg in een brede pan alle ingrediënten voor de suikersiroop toe, behalve het rozenwater, en breng aan de kook.
    2. Kook de suikersiroop tot 100 graden (je kunt een kookthermometer gebruiken). Nadat de siroop 100 graden heeft bereikt, zet je het vuur uit en voeg je het rozenwater en de kleurstof toe.
    3. Voeg alle ingrediënten voor de jalebi in een kom en mix dit tot een egaal, klontvrij beslag. Het hoort er ongeveer als een Amerikaans pannenkoekbeslag uit te zien.
    4. Verwarm in een brede pan genoeg olie om de jalebi's te bakken.
    5. Voeg de jalebibeslag toe in een handige spuitfles. Je kunt het ook in een spuitzak toevoegen. Zorg ervoor dat de uiteinde niet te groot is, anders krijg je dikke jalebi's die niet krokant zullen zijn.
    6. Bak de jalebi's nu in spiraalvorm op een mediumlaag vuur voor ongeveer 1 tot 1,5 minuut aan beide kanten of tot ze krokant zijn. Zorg ervoor dat het vuur niet hoog is, maar mediumlaag. De jalebi's bakken namelijk heel snel.
    7. Voeg de jalebi's voor ongeveer een halve minuut toe aan de suikersiroop en laat ze op een rek afdruipen.
    8. Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
    Rating: 0 sterren
    0 stemmen

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.