
Prep time: ~ 5
Cook time: ~ 15 minutes
Total Time: ~ 20minutes
Servings: 8
Ingrediënten
Suiker siroop
- 386 grams sugar
- 475 milliliter water
- 8 cardamom pods
- 2 teaspoons rose water
Gulab jamun
- 218 gram volle melkpoeder
- 38 gram tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel gemalen kardemompoeder
- 2 eetlepels ghee, gesmolten
- 100 milliliter volle melk (kamertemperatuur)
Instructies
- Voor de suikersiroop voeg je alle ingrediënten behalve het rozenwater in een pan toe.
- Breng de siroop langzaam aan de kook tot alle suiker is opgelost. Zorg ervoor dat de suiker oplost voordat de siroop begint te koken.
- Zodra de siroop begint te koken, kook je het nog 1 minuut en haal je het van het vuur. Voeg nu het rozenwater toe. Nu gaan we verder met de gulab jamun.
- Voeg alle ingrediënten van de gulab jamun in een kom toe en kneed dit tot een deeg. Het deeg zal nog kleverig zijn.
- Vorm nu kleine ronde balletjes.
- Verwarm genoeg olie in een diepe pan om de gulab jamun te bakken.
- De gulab jamun bak je vervolgens op een heel zacht vuur voor ongeveer 5 tot 8 minuten. Het is belangrijk dat de olie op een laag vuur is, zo worden de gulab jamun's gaar van binnen. Bak de gulab jamun's tot een mooie donkerbruine kleur.
- Laat de gulab jamun's eerst uitlekken op keukenpapier en voeg ze daarna onmiddellijk in de suikersiroop.
- Laat het ongeveer een uur intrekken en geniet ervan!
- Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
Reactie plaatsen
Reacties