Instant gulab jamun

Prep time: ~ 5

Cook time: ~ 15 minutes

Total Time: ~ 20minutes

Servings: 8

Ingrediënten

Suiker siroop

  • 386 grams sugar
  • 475 milliliter water
  • 8 cardamom pods
  • 2 teaspoons rose water

Gulab jamun

  • 218 gram volle melkpoeder
  • 38 gram tarwebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemompoeder
  • 2 eetlepels ghee, gesmolten
  • 100 milliliter volle melk (kamertemperatuur)

Instructies

    1. Voor de suikersiroop voeg je alle ingrediënten behalve het rozenwater in een pan toe.
    2. Breng de siroop langzaam aan de kook tot alle suiker is opgelost. Zorg ervoor dat de suiker oplost voordat de siroop begint te koken.
    3. Zodra de siroop begint te koken, kook je het nog 1 minuut en haal je het van het vuur. Voeg nu het rozenwater toe. Nu gaan we verder met de gulab jamun.
    4. Voeg alle ingrediënten van de gulab jamun in een kom toe en kneed dit tot een deeg. Het deeg zal nog kleverig zijn.
    5. Vorm nu kleine ronde balletjes.
    6. Verwarm genoeg olie in een diepe pan om de gulab jamun te bakken.
    7. De gulab jamun bak je vervolgens op een heel zacht vuur voor ongeveer 5 tot 8 minuten. Het is belangrijk dat de olie op een laag vuur is, zo worden de gulab jamun's gaar van binnen. Bak de gulab jamun's tot een mooie donkerbruine kleur.
    8. Laat de gulab jamun's eerst uitlekken op keukenpapier en voeg ze daarna onmiddellijk in de suikersiroop.
    9. Laat het ongeveer een uur intrekken en geniet ervan!
    10. Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
    Rating: 0 sterren
    0 stemmen

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.